Alkusanat

Kurkista Wulffin historiallisen verhon taakseWulff_lehtileike_1890
125-vuotisjuhliaan vuonna 2015 viettänyt Wulff on on nähnyt Venäjän vallan ajan sekä Suomen itsenäistymisen. Se on kokenut myös ensimmäisen maailmansodan, talvisodan, jatkosodan ja toisen maailmansodan. Se on aikanaan suojannut näyteikkunansa ja ovensa laudoin ja hiekkasäkein Helsingin pommitusten aikana. Se on menettänyt osan henkilökunnastaan Suomen sodissa. Sitä ovat koetelleet monet maailmanlaajuiset talouslamat ja pula-ajat.

Wulff on 125 vuoden aikana ylpeänä palvellut useita Suomen presidenttejä, Jean ja Aino Sibeliusta, Akseli Gallen-Kallelaa, Albert Edelfeldtiä, Juhani Ahoa, Rudolf Koivua, Mathilda Wredeä ja lukemattomia muita historiallisia henkilöitä.

Thomas Wulff perusti yrityksen vuonna 1890 ja loi sen vahvan wulffilaisen hengen, jolla edelleen tehdään töitä, kuten on tehty jo 125 vuotta. Thomas Wulffin alkuperäinen työtuoli on ansaitsemallaan kunniapaikalla Wulffin nykyisellä toimistolla ja siinä tuolissa vain vanhalla Thomasilla on lupa istua.

Wulffin tarinoiden ja kuvien lähteinä on käytetty kirjoja ”Wulffin kulma” (Harald Hornborg, 1940) ja ”Kulma ja kaari” (Matti Kurjensaari, 1965), ”Kolmen Elämän Mies” (Tuure A. Korhonen, 2000), Helsingin kaupunginmuseon kuva-arkistoa, Wulffin asiakas- ja henkilöstölehtiä sekä Wulffin omaa kuva-arkistoa.

Edellä mainituista kirjailijoista Tuure A. Korhonen oli aikanaan Wulffin palveluksessa 22 vuotta. Me olemme tavanneet tuon hienon miehen useasti tämän projektin aikana ja kuulleet häneltä monta menneen ajan tositarinaa. Hän on edelleen ”sentimentaalisuuteen asti wulffilainen”. Meillä on lisäksi ollut ilo ja kunnia haastatella Wulff-suvun jäseniä, Nina Zilliacusta (os. Wulff) ja Johan Wulffia. Olemme myös saaneet luvan käyttää heidän kulttuurihistoriallisestikin arvokkaan perhealbuminsa vanhoja valokuva-aarteita, josta erityskiitos kaikille Harry ja Rita Wulffin lapsille: Ninalle, Johanille, Bettinalle ja Thomasille!

Siirry 1880-luvulle – nuoriherra Wulff saapuu Helsinkiin >>


Vantaalla 2015,

Sari Suonpää
wulffilainen tarinankertoja

Wulff Oy Ab
Kilonkartanontie 3
02610 Espoo
p. 0300 870 411 (vaihde)
sähköposti info (at) wulff.fi

Kaikille avoin verkkokauppa Wulffinkulma.fi >>

7 thoughts on “Alkusanat

  1. Olin töissä 63-76 Pitäjänmäellä valokopiopaperitehtaalla.Myös Ajankohta lehden toimituksessa.Nyt vietän eläkepäiviä Orivedellä.Hyvät muistot jäi vahhoista Wulfin johtajista.Ne lehdet on tallessa.Menestystä jatkossa.TJouko Väisänen

    Liked by 1 henkilö

  2. Harvalla yhtiöllä on näin pitkää historiaa! Tietämättä asiasta sen enempää, arvelen, että perustajan suku oli alun perin saksalainen. Toista oli maailma 125 vuotta sitten, ei sitä osaa edes ajatella.

    Liked by 1 henkilö

  3. etsiskelin 100-vuotis filmiä, jossa kuulema itsekkin olin osallisena, palvelin muistaakseni Liisa Paatsoa taiteilija tarvikkeissa, Lähettäisin lämpimiä terveisiä kaikille ihanille asiakkaille ja työkavereille.

    Liked by 1 henkilö

    • Hei Ulpukka!

      Kiitos viestistäsi, hienoa kuulla tuohon aikaan Wulffilla palvelleista ihmisistä! Se filmi on nähtävissä meillä kyllä, tervetuloa Wulffin uudelle pääkonttorille katsomaan. Osoite on Kilonkartanontie 3, 02610 Espoo. Kannattaa soittaa vaihteeseemme puh. 0300 870 414 ja sopia aika, niin filmi lähtee pyörimään saapuessanne paikalle.

      Tykkää

  4. Aloin n.16-vuotiaana, v.1976 harjoittelemaan tosissani sarjakuvan ja pilakuvien piirtämistä.
    Hain joka lauantai-aamupäivä Wulffilta tarveaineita – papereita, kyniä, pensseleitä, tussia, teriä…
    Sellaisia laatuja joita ammattilaiset ympäri maailmaa käytti – ja käyttävät.
    Sain urani käyntiin – mutta pieni kielialueemme ei taannut niin varmaa leipää, että päätin kuitenkin opiskella insinööriksi. Oi niitä aikoja.

    Liked by 1 henkilö

Jätä kommentti