Wulffin poikaa etsimässä

Wulffin_poika_ja_pakettiKerroimme 1960-luvun osiossa vuonna 1966 Wulffin järjestämästä valokuvakilpailusta, jonka satoa on tämä yrityksemme mainonnan kärkenä jo vuosikausia käytetty kuva pojasta Wulff-paketin takana. Kaikki rakastavat tuota ”Wulffin poikaa” ja noita tuikkivia silmiä! Meitä wulffilaisia alkoi kiinnostaa, kuka on tuo poika, mutta eipä sitä kukaan tuntunut tietävän. Löytäisimmekö hänet vielä, kaikkien näiden vuosien jälkeen?

Niinpä julkaisimme elokuussa tämän kuvan nettisivuillamme ja sosiaalisessa mediassa, ja julistimme etsinnän alkaneeksi. Koko syksyn olemme saaneet ehdotuksia siitä, kuka hän voisi olla. Aika moni ehdotti Heikki Vienolaa, mutta eipä ole hän. Joku ehdotti Matti Vanhasta ja joku toinen Vesa Keskistä. Mutta eipä osuneet kohdalleen nämäkään arvaukset. Hän ei myöskään ole kumpikaan Harry Wulffin pojista.

Wulffin arkistojen kätköistä löysimme lopulta johtolangan! Valokuvan oli vuonna 1966 ottanut mies nimeltään Kalervo Aaltonen. Jatkoimme asian penkomista ja Kouvolan liepeiltä löytyi kuin löytyikin sen nimisen valokuvaajan tiedot. Otimme yhteyttä paikalliseen kameraseuraan, josta osattiin kertoa, että kyseessä on sama valokuvaaja, mutta hän kuoli noin kymmenen vuotta sitten. Saimme kuitenkin kuulla, että hänen vaimonsa Marjatta voisi tietää, kuka kuvassa on! Lähetimme kuvan hänelle ja kerroimme kuvan tarinan. Mutta ei olisi tarvinnut edes kertoa, koska hän tiesi sen jo…

Kuvassa on heidän poikansa Kari Aaltonen, tuolloin 6-vuotias. Tänä päivänä Karilla on jo omia lapsenlapsia ja hän kulkee isänsä jalanjäljissä eli viihtyy itse kameran toisella puolella ahkerasti valokuvaten. Marjatta kertoi myös, että pienenä tämä kolmilapsisen perheen keskimmäinen poika oli veljiensä tavoin usein kuvauskohteena intohimoisesti valokuvausta harrastavan isänsä ansiosta. Onpahan Karin kuvalla osallistuttu ja sijoituttu aikanaan viidenneksi myös Hymypoika-kisassa.

Opettajana ja rehtorina uransa tehnyt Aaltosen perheen isä kuvasi innokkaasti poikiaan ja heidän edesottamuksiaan. Harrastuksesta tuli melkein huomaamatta myös sivutoiminen työ, kun sana kuvaustaidoista kiri mainioiden kuvien muodossa. Aaltosta pyydettiin ottamaan mm. rippikuvia, valmistujaiskuvia ja hänen kuviaan päätyi myös kansainvälisiin julkaisuihin. Yksi – ainakin meidän wulffilaisten ja myös asiakkaidemme mielestä – Kalervo Aaltosen onnistuneimpia otoksia on tämä ihastuttava “poika raitapaketin takana”.

Kiitos kaikille tätä ”Wulffin poikaa” kanssamme etsineille! Arvonnassa viikonlopun luksuskylpylässä Tahkon Alpeilla voitti Merja Turunen Tampereelta ja häntä on jo henkilökohtaisesti onniteltu voitosta. Pojan kuvalla varustettuja hiirimattoja postitetaan lähipäivinä 80 ensimmäiselle yritysyhteystietonsa jättäneelle. Kiitos osallistumisestanne!

 

Mainokset